הסוף לטראומות – לחזור לחיים

חוויתם טראומה ואתם מרגישים שהחיים לא חזרו למסלולם?
ריחות קולות, תמונות מדליקים טריגרים שמפעילים אתכם ברגעים לא צפויים?
מרגישים שהחיים שלכם נשאבים לבור שחור שאתם לא מצליחים לצאת ממנו?

אם חשבתם עד היום שעליכם להשלים עם המצב ולסבול מתופעות פוסט טראומה, הרי שהגישה החדשה והרעננה של טיפול בכלי ה NLP משנה את זה בגדול.

המוח שלנו מאד גמיש ומהיר למידה, ולכן כפי שהטראומה נלמדת במהירות, כך ניתן לשחרר אותה במהירות. הרעיון הוא לשנות את האופן בו החוויה צרובה במוח ובכך לשחרר אותה לחלוטין.

התהליך מהיר מאד, ידידותי ביותר וללא הצפה מיותרת של האירוע, 

בעקבותיו תחושו רווחה גדולה שתאפשר לתופעות פוסט הטראומה להתפוגג, ולחזור לחיות את החיים המגיעים לכם. לעיתים טראומה היא אירוע בודד שחווינו, ולעיתים טראומה מתרחשת על פני תקופת חיים ארוכה, או מורכבת מרצף של אירועים שונים שביחד מרכיבים תגובה פוסט טראומטית. טראומות לא מטופלות משפיעות על חיינו ויכולות להמשיך ולשבש את מהלך חיינו התקין. הן יכולות להשפיע על הבריאות שלנו (נערכו מחקרים רבים המעידים על הקשר בין חוויות טראומטיות לבין כאבים, מחלות אוטואימוניות, גידולים, התקפי לב, סכרת, פיברומיאלגיה ועוד) 

לגרום לחרדות, לתקיעות, להימנעות ממצבים, לחששות מפני התקף פוסט טראומה לא צפוי וכדומה.

החוויות הטראומטיות נצרבות במוח דרך החושים, לכן טריגרים כמו מראות, צלילים, ריחות, תחושות יכולות לגרום להתקף פוסט טראומטי.

בתהליכי השחרור מטראומה אנו ממש משנים את החוויה החושית, כך שגם חשיפה לטריגרים אינה מדליקה את הטראומה, ובכך מלמדים את המוח שהאירוע הסתיים והוא לא קורה עכשיו.

התהליך עצמו אינו מציף ונעשה באופן ידידותי ומהיר. כמו שחוויה לא נעימה נלמדת מהר, כך גם ניתן לשנות מהר. המוח שלנו גמיש ומגיב היטב לשינויים מעצימים.

מכאן, כל שניה שאתם חיים עם פוסט טראומה, 

היא שניה מיותרת שבה אתם לא חיים את החיים המגיעים לכם!

הפתרון בהישג ידכם, במרחק של טלפון אחד...

אפשר וכדאי לנקות את הטראומות, לאפשר לעצמכם נינוחות רוגע ובטחון, 

להחזיר לעצמכם את שמחת החיים והאנרגיות, את היכולת לשחרר את העבר, 

לחיות את ההווה וליצור את העתיד המגיע לכם. 

בתהליך קל, ידידותי ומהיר, ללא חשיפה מיותרת לאירועים לא נעימים, מעצים ומחזק, תוכלו לחוש הקלה כבר מהמפגש הראשון.

  • מה יכול לגרום לפוסט טראומה או חרדות?

    • חווית סכנה או פחד קיצוני
    • תאונה
    • לידה קשה או דכאון אחרי לידה
    • אירועים בטחוניים – פיגועים, הלם קרב
    • חשיפה ממושכת לאירועים קשים (חובשים, פרמדיקים, רופאים, אנשי כוחות בטחון)
    • אלימות מנטלית ופיסית
    • חרם וקשיים חברתיים ממושכים
    • פגיעה מינית 
    • אובדן או נטישה
    • כל אירוע בו אנו חשים חסרי אונים 

  • מדוע כדאי לטפל בפוסט טראומה וחרדה

    גם מצבי פוסט טראומה וגם חרדות הם מצבים בהם המוח מדמה תרחישים של מצבי לחץ וסכנה כמצבים אמיתיים המתרחשים כאן ועכשיו. 

    במקרים כאלו המוח עובר לפעול על מערכת ההפעלה ההישרדותית המבוססת על FFF (Fight, Flight, Freeze) כלומר המוח מעביר את הגוף למצב של "להילחם, לברוח או לקפוא", כל מערכות הגוף הפיזיולוגיות נערכות בהתאם, הנשימה הופכת לשטחית ומהירה, לחץ הדם עולה, הדופק עולה, אדרנלין מופרש, אנו הופכים דרוכים ומתוחים לקראת הסכנה, מערכת העיכול ופעולות לא חיוניות אחרות מקבלות עדיפות נמוכה, ולכן לעיתים נחוש בחילות, כאבי בטן, חוסר תיאבון, הזעה מוגברת, לחץ בחזה, קושי בשינה, חוסר ריכוז ועוד. 

    כל האנרגיה והמשאבים הפנימיים מוקדשים להגנה והישרדות, אין מקום לרווחה אישית, ולאורך זמן איכות החיים שלנו נפגעת, הבריאות יורדת, המערכת החיסונית נחלשת, ואנו עלולים לחוות התקפי לב, יתר לחץ דם, סוכרת, סרטן, מחלות אוטואימוניות ותסמינים פיסיים אחרים כמו כאבי בטן, לחצים בחזה, קושי לנשום ועוד.

    התסמינים המנטליים עלולים לגרום לניתוק והעלמות, דיכאון, חוסר ריכוז, התנהגויות טורדניות כפייתיות כמו  OCD, התפרצויות כעס, התמכרויות ומתלוות אליהן תחושות של כשלון עצמי, עצב, פחד, ייאוש, תסכול, השלמה עם הגורל וסבל.

    אנו שואפים להגיע למצבים של רוגע ונינוחות, בהם הגוף עוסק בתחזוקה פנימית תקינה, שיקום וחיזוק המערכות הפיסיולוגיות, תהליכי החלמה וריפוי, 

    יכולת להתחבר לתחושות הפנימיות הנעימות כמו שמחה, רוגע , ובטחון. 

    לשאוף, לחלום, להגשים, ולהיות במיטב המנטלי, הפיסי והנפשי.


  • כיצד נוצרים התקפי פוסט טראומה

    מחקרים מראים שהמוח אינו מבדיל באמת בין מציאות לבין דמיון, אירוע שנזכרים בו מיצר פעילות חשמלית במוח באותם אזורים שפעלו כאשר חווינו את האירוע עצמו רק בעצמה חלשה יותר. 

    כאשר אנו עוברים אירוע שהמוח חווה אותו כסכנה, מופעלת עוררות רגשית מוגברת, מרכז החירום והסכנה במוח נדרך, מופרשים הורמונים והגוף מגיב למצב הסכנה. לעיתים האירוע הוא כל כך חזק שהוא נחרט במוחנו, ואז המוח ממשיך ומדמה טריגרים שונים כסכנה אמיתית, ואנו חווים את החוויה שוב ושוב כאילו היא מתרחשת כעת. 

    בזמן התקף החלק "ההגיוני" אינו פעיל, אנו יודעים ומבינים שהכל בסדר ואנו מוגנים, אך תחושת הסכנה גוברת ונחווה התקף פוסט טראומה או התקף חרדה. חוסר היכולת לשלוט בתחושה גורם לחוסר אונים, ירידה בבטחון העצמי, תחושות אשמה, תסכול, כעס, ועוד. 

    כדי להחמיר עם המצב,  הפחד מהתקפים נוספים יוצר הימנעות ממצבים שיכולים להפעיל את הטריגרים, ואנו עלולים להתרחק מחברת אנשים, להסתגר, להימנע, להאשים את עצמנו על חוסר היכולת לשלוט בתחושות וברגשות, ועוד. 

    וככל שעובר הזמן התסמינים הולכים ומחריפים עד שהם משתלטים על חיינו.

  • אז מה עושים?

    הבשורה הטובה היא שהמוח שלנו גמיש ביותר, לומד בקלות ושמח להתחדש.

    בעזרת תהליכים מוסדרים, אנחנו מלמדים את המוח שהחוויה הסתיימה, שהאירוע אינו קורה כעת, והטריגרים הקיימים אינם מפעילים יותר את המערכת ההישרדותית. 

    התהליך ידידותי, מהיר, מעצים ביותר, נותן זוויות הסתכלות אחרות על האירועים שהיו, ובסופו אנחנו יכולים להתמודד עם האירוע בצורה טובה הרבה יותר.

    לכן זה הרגע הנכון 

    להחזיר לעצמכם את החיים המגיעים לכם!

  • מה קורה אם אני גר רחוק?

    זו לא בעיה, המפגשים נערכים בזום, מכל מקום בארץ ובעולם.

    מה שמאפשר לך לשמור את האנרגיות למפגש עצמו.

    בלי תנועה פקקים או דלק, תתרכזו רק ביצירת השינוי ובעצמכם.

    כמובן שאפשר גם להגיע לקליניקה למפגש פנים מול פנים,

    אבל באמת שזה עובד נפלא ובאותה רמת יעילות גם מרחוק.

    אז לא צריך לחכות אף רגע נוסף, אני יודעת ובטוחה שבאפשרותך לשנות, שצריך רק להעז ולהחליט,

    ואני כאן בשבילך

    לתהליך שיכול לשנות את חייך!

צרו איתי קשר ותחזרו לחיות...

ביחד נפרק את האירועים שיצרו את הטראומה, נשנה את התופעות הרגשיות והמנטליות הנלוות אילהן, ונקבל חזרה את שמחת החיים, את היכולת להרגיש טוב, את הבטחון, את האהבה העצמית, את האנרגיה, ונחדש את השאיפות והחיבור להגשמה.

זה מהיר, זה קל, זה ידידותי, בחיוך ותמיכה לאורך כל הדרך


כן, זה כל כך פשוט...

אז אל תחכו אפילו רגע נוסף,

צרו קשר עכשיו...